British Standards Institution publiceert standaarden voor natuur-financiering

British Standards Institution publiceert standaarden voor natuur-financiering; Graafschap Cornwall lanceert eerste landbouw- en voedselstrategie in 20 jaar; MKZ: opschorting invoer in Groot-Brittannië van bepaalde dierlijke producten en levende dieren uit Oostenrijk - Onze wekelijkse nieuwsoverzicht uit het Verenigd Koninkrijk (week 14) 

Coloradokever
Beeld: ©Oleksandr_K - https://www.flickr.com/photos/oleksandr_k

British Standards Institution publiceert standaarden voor natuur-financiering

De zogeheten Overarching Principles Standard werd ontwikkeld door het Nature Investment Standards (NIS) Programme gefinancierd door Defra. Het is de eerste standaard voor collectieve natuurmarkten in het VK en een van de eerste ter wereld. De British Standards Institution en Defra hebben deze week een consultatie gelanceerd voor een nieuwe Natural Carbon Standard.

Graafschap Cornwall lanceert eerste landbouw- en voedselstrategie in 20 jaar

De ambitie van Cornwall is om de belangrijkste regio in het VK te worden voor duurzaam voedsel. Het Cornwall and Isles of Scilly Agrifood Strategy and Action Plan is ontwikkeld door de regionale brancheorganisatie Cornwall Food and Drink (BBC).

MKZ: opschorting invoer in Groot-Brittannië van bepaalde dierlijke producten en levende dieren uit Oostenrijk

Defra en de Animal and Plant Health Agency hebben aangekondigd naar aanleiding van een geval van MKZ in Hongarije nabij de grens met Oostenrijk de invoer van de volgende producten uit Oostenrijk op te schorten: - levende (inclusief niet-gedomesticeerde) herkauwers en varkens, inclusief vrij wild, en hun kiemplasma; - vers vlees (inclusief gekoeld of bevroren) van herkauwers en varkens; - vleesproducten van herkauwers en varkens die geen vleesbehandeling D1, D, C of B hebben ondergaan (inclusief vrij wild); - melk, biest en producten van deze afkomst, tenzij behandeld als gedefinieerd in Artikel 4 van Verordening 2010/605; - bepaalde dierlijke bijproducten; en - hooi en stro. Voorts mogen ook reizigers naar Groot-Brittannië geen vlees, vleesproducten, melk en zuivelproducten, bepaalde samengestelde producten en dierlijke producten afkomstig van varkens en herkauwers (inclusief niet-gedomesticeerde soorten) of hooi en stro meer meenemen afkomstig uit Oostenrijk.