World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding – bijeenkomst in Utrecht

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? In aanloop naar de World Expo in Osaka wordt er een informatieve bijeenkomst georganiseerd in Utrecht op donderdag 16 mei. Kom naar de bijeenkomst en leer meer over de World Expo en Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding.

the netherlands japan

World Expo 2025

In 2025 vindt de World Expo plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema 'Designing future society for our lives'. Een van de thema weken tijdens de Expo, richt zich op ‘Duurzame productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’. Voor bedrijven een unieke kans om de samenwerking met Japan op te starten of te verstevigen.

Thema alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken coördineert regionale ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de invulling van het thema ‘Duurzame productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’ in het Paviljoen van Nederland in nauwe samenwerking met de andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen, relevante stakeholders en de LNV-raad van de Nederlandse ambassade in Japan. De thema week vindt plaats van 5-16 juni 2025.   

Naast Nederland nemen meer dan 150 landen deel aan de expo waarvan 50 landen een eigen paviljoen bouwen. Er worden in totaal zo'n 28.2 miljoen bezoekers op de expo verwacht. Een prachtige kans om de internationale samenwerking met Oost Azië te versterken.

Deelname aan missie 2025

Oost NL organiseert een missie naar Japan voor bedrijven en organisaties binnen bovengenoemde thema’s. De missie omvat een bijdrage aan het inhoudelijke programma van de World Expo, netwerkactiviteiten en diverse op maat bedrijfsbezoeken. De kosten van deze missie betreffen enkel reis- en hotelkosten.

Bijeenkomst voor geïnteresseerden

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan op een van de bovengenoemde thema’s? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 9.00 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Programma

08.30 uur         Inloop met ontbijt

09.00 uur         Welkom door Freek Vossenaar, Japan kenner en Special Envoy bij Ministerie van LNV en Denise Lutz, LNV Raad, Nederlandse Ambassade Japan

09.05 uur         Waarom de Expo kansen biedt en het zakendoen in Japan – Freek Vossenaar

09.15 uur         World Expo, uniek podium -  Willeke van der Dussen, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Kamal Afarmach, RVO

09.35 uur         Resultaten marktonderzoek Japan – Freek Vossenaar

09.45 uur         Voorlopig programma World Expo – Belqis Askaryar & Linda van Schuijlenborgh

10.00 uur         Brainstorm programma en input deelnemers

10.45 uur         Vragen

Contact en aanmelding

De missie wordt gecoördineerd door Oost NL. Voor vragen neem contact op met: