Netwerkevenement: landrechten en -gebruik binnen internationaal MVO

Hebt u ervaring met landrechten en landgebruik als onderdeel van due diligence? En wisselt u graag inzichten en ervaringen uit met andere organisaties, ook in het kader van de nieuwe EU-wetgeving? Kom dan naar het netwerkevenement op 23 mei 2024 in Den Haag. 

Landrechten en -gebruik binnen internationaal MVO
Beeld: Leslie del Moral

Landrechten en due diligence

Bij ontwikkelingsprojecten moeten landrechten goed geregeld zijn; het is een belangrijk onderdeel van uw due diligence proces. Ook in de nieuwe EU-richtlijnen voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (internationaal MVO) komt dit nog duidelijker naar voren. 

Tijdens het evenement gaan belanghebbenden uit verschillende sectoren met elkaar in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden rondom dit onderwerp.

Programma

Tijdens het evenement wisselt u inzichten en ervaringen uit met andere Nederlandse organisaties die ook internationaal actief zijn. U krijgt en geeft antwoord op vragen als: 

  • Wie heeft welke rol en welke verantwoordelijkheid in de waardeketen? 
  • Hoe kunnen we elkaars due diligence versterken?

Kijk op RVO.nl voor meer informatie over het programma.

Voor wie

Dit evenement is voor publieke en private Nederlandse organisaties die in hun internationale werkzaamheden te maken krijgen met landrechten en landgebruik, als onderdeel van hun due diligence. Denk aan:

  • kennisinstellingen;
  • financiële instellingen;
  • bedrijven;
  • ngo's; en overheidsorganisaties.

Aanmelden

U kunt aanmelden op RVO.nl (in het Engels). De uiterste aanmelddatum is 19 mei 2024. Deelname aan dit evenement is gratis. 

Contact

Wilt u meer informatie over dit netwerkevenement? Stuur een mail naar: landatscale@rvo.nl