Tajikistan: officiële delegatie in Nederland op zoek naar contacten

De landen in Centraal-Azië zijn volop in ontwikkeling en zoeken mogelijkheden om hun landbouw te moderniseren. Tajikistan is het minst ontwikkelde land in de Centraal-Aziatische regio. Het groeit echter snel en er is grote belangstelling voor Nederlandse kennis en technologie om de landbouw naar een hoger peil te trekken. Van 9 t/m 13 oktober 2023 bezoekt een grote officiële delegatie ons land met daarin vier vice-ministers en de hoofden van overheidsdiensten die gaan over agrarische handel, investeringen, onderzoek, onderwijs, verwerking en internationale samenwerking. In totaal bestaat de delegatie uit 18 personen.

Tajiskistan
Beeld: ©Shutterstock

Sectoren in de aandacht

De sectoren in Tajikistan waar de meeste aandacht naar uit gaat zijn akkerbouw (met name de aardappelen), tuinbouw, pluimvee en zuivel. De verschillende landen zijn zich er voorts goed van bewust dat verdere ontwikkeling niet goed mogelijk is zonder een institutionele infrastructuur zoals het bewaken van diergezondheid, het handhaven van kwekersrecht en het internationaal accrediteren van laboratoria.

Kennismaking met Nederlandse bedrijfsleven

Voor het Nederlandse bedrijfsleven dat interesse heeft in de markt van Tajikistan is er gelegenheid kennis te maken en contacten te leggen. Op maandag 9 oktober bezoekt de delegatie het World Horti Center, op woensdag 11 oktober staat bij Dutch Dairy Center de zuivel centraal, op donderdag 12 oktober gaat het bij Poultry Expertise Center over pluimvee en vrijdag 13 oktober gaat het in de omgeving Tiel/Geldermalsen over fruit.
 

Informatie en contact

Voor meer details over het bezoek en voor een overzicht van de delegatie kunt u contact opnemen met Freek Vossenaar (ministerie van LNV) via f.l.m.vossenaar@minlnv.nl of 06-52775943.