Aviko koopt Duitse fabriek van Unilever

Aviko, één van Europa’s grootste producenten van verse, diepgevroren, gedroogde en specialty aardappelproducten en onderdeel van Royal Cosun, neemt de fabriek van Unilever in Stavenhagen, Duitsland, over.

Patat
Beeld: ©Adobe Stock

Het gaat om een productielocatie in Stavenhagen in Noordoost-Duitsland en een langjarig strategisch partnership met Unilever. De fabriek in Stavenhagen verwerkt aardappelen tot merkproducten (aardappelpuree, knoedels, gnocchi en instant snacks) en producten voor andere Unilever-vestigingen en B2B-klanten. Bekende merknamen zijn Pfanni en Knorr. In Stavenhagen werken ongeveer 210 mensen. Alle merken blijven eigendom van Unilever.

De transactie is aangemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

De wereldwijde vraag naar aardappelgranulaat en -vlokken neemt voortdurend toe en wordt onder meer gedreven door een sterke groei in de vraag naar zoute snacks op alle vijf continenten”, aldus Chris Deen, CEO Aviko Groep. “Deze acquisitie sluit naadloos aan op de ambitie om wereldmarktleider te worden in aardappelgranulaat en -vlokken. Wij zijn voornemens om de volledige capaciteit van Stavenhagen te benutten. Het additionele volume en de extra omzet zullen onze positie verder versterken en daarmee het ambitieuze groeitraject ondersteunen”, besluit Deen. 

Bron: Royal Cosun