Nederlandse delegatie bij National Ploughing Championships in Ierland

De 88e National Ploughing Championships vonden van 18 tot 20 september voor het derde opeenvolgende jaar plaats in Screggan, in het binnenland van Ierland. Dit was het tweede jaar dat de Nederlandse ambassade, samen met Enterprise Ireland, een paviljoen in de Innovation Arena organiseerde.

De National Ploughing Championships is Europa’s grootste openluchtbeurs op het gebied van landbouw en biedt onder meer een platform om landbouwproducten en diensten te presenteren. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden tot netwerken en het delen van kennis.

De NPA trekken ruim 1.700 exposanten en meer dan 300.000 bezoekers, waarvan vele duizenden de Innovation Arena bezoeken: een uniek platform waarop start-ups en bedrijven de nieuwste ontwikkelingen in de landbouwsector en de gerelateerde subsectoren, zoals agri-tech en agri-engineering, kunnen laten zien.

De Nederlandse ambassade nam dit jaar deel aan de Innovation Arena met een Nederlandse Agri-Food Innovatie Booth. De volgende vier Nederlandse start-ups presenteerden innovaties van de toekomst:

  1. Connecterra www.connecterra.io – Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om op duurzame wijze voedsel te verbouwen om zo de toekomstige generaties te voeden.
  2. UmaMeats www.umameats.nl – Hybride vleesproducten, met zeewier als zoutvervanger en zo een brug tussen vleeseters en plantenliefhebbers te vormen.
  3. Vitalgia www.viotalgia.com – Technology om plantstructuren 3D in kaart te brengen en mbv data-gestuurde robots verticale landbouw te verbeteren.
  4. Serket www.serket-tech.com – Een softwarebedrijf dat boeren helpt om hun veestapel te monitoren en te volgen. Serket werd uitgeroepen tot winnaar van de Internationale Innovatie Award, welke aan hen werd uitgereikt door Pat Breen, de Ierse Minister van Handel.

Er is een grote mate van interesse in Ierland voor Smart Precision Dairy Farming. Evert den Akker, van het gerenomeerde Nederlandse kennis- en innovatie instituut TNO (www.tno.nl), legde uit hoe Smart Dairy Farming de duurzaamheid (gezondheid en productie) verhoogd en (economisch) rendement van de melkveehouderij door real-time data van melkkoeien te verzamelen en te delen in de zuivelketen.

Al met al was het een zeer succesvol evenement waarmee de Nederlands-Ierse handelsrelatie en samenwerking op het gebied van landbouw, duurzaamheid en innovatie werden versterkt.

De Nederlandse Ambassade in Dublin is voornemens ook volgend jaar weer present te zijn op dit fantastische evenement. Start-ups, MKB-ers, actief in handel of innovatie: ons internationale netwerk ondersteunt u graag. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de economische afdeling van de ambassade via email dub-ea@minbuza.nl.