Lely introduceert mini-melkfabriek Orbiter voor op erf

Lely heeft 29 augustus de Lely Orbiter gepresenteerd, een innovatief systeem voor melkverwerking direct op het melkveebedrijf. Dit nieuwe automatische verwerkingssysteem is 24 uur per dag, 7 dagen per week actief en voldoet aan de hoogste voedselveiligheidseisen.

Beeld: ©Lely / Lely

Het systeem zorgt dat de melk rechtstreeks vanaf de melkrobots wordt gebotteld. Het Lely Orbiter-concept biedt melkveehouders nieuwe mogelijkheden om hun eigen melk te verkopen, zekerheid voor de toekomst te creëren en aan de eisen van steeds kritischer consumenten te voldoen.

Het zuivelverwerkingssysteem is ontwikkeld als een toekomstbestendige oplossing die melkveehouders in staat stelt hun inkomsten te verhogen. Ze kunnen de opbrengst van de melk verhogen door meer waarde aan de melk toe te voegen, door een kort traject naar de consument en de keuze om de melk zelf te vermarkten. Door het systeem kunnen melkveehouders zich in de zuivelmarkt onderscheiden en nieuwe mogelijkheden verkennen. Door de hogere inkomsten uit melk kunnen ze ook inspelen op veranderende consumenteneisen en investeren in een duurzame toekomst voor hun bedrijven.