Britse producenten kampen met CO2-tekort

Britse producenten van voedingsmiddelen en dranken kampen met een CO2-tekort. De Food and Drink Federation waarschuwt voor een kleiner aanbod van koolzuurhoudende dranken en producten die verpakt zijn onder beschermde atmosfeer.

https://www.flickr.com/photos/102642344@N02/9856473134

De supermarktketen Asda rantsoeneert het aantal flessen frisdrank dat online kan worden besteld tot zes. Coca-Cola legde vorige week een deel van de productie in het VK tijdelijk stil. De Britse tak van Heineken heeft Britse pubs gewaarschuwd dat het aanbod van John Smith's Extra Smooth en Amstel kan afnemen. Warburton’s, de grootste Britse producent van crumpets, heeft de productie in twee van haar vier fabrieken tijdelijk stilgelegd.

Ook dreigt een mogelijke afname van het aanbod van varkens- en pluimveevlees. De Britse branche organisatie van pluimveehouders waarschuwt dat voor 60% van de pluimveeslachterijen mogelijk een CO2-tekort dreigt. CO2 wordt gebruikt voor de verdoving bij de slacht. Het grootste varkensslachthuis in Schotland is vanwege het tekort gesloten. De British Meat Processors Association waarschuwt dat het tekort in de vleesverwerkende industrie nog mogelijk twee weken zal aanhouden.

Het ministerie Defra zegt dat het om een tijdelijk te kort gaat en ze dat in contact zijn met de getroffen sectoren en CO2-producenten.