Mansholtlezing 2018: Stappen naar een circulair voedselsysteem

Het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in moderne voedselsystemen kan aanzienlijk worden verminderd door een verschuiving van productie in lineaire ketens naar een circulair systeem. Zo kunnen we zowel externe input als verspilling verminderen.

Beeld: ©Christiaan Krouwels / Christiaan Krouwels
Louise Fresco

De Mansholt Lezing 2018 wordt gehouden door professor Louise O. Fresco, voorzitter van het College van Bestuur van Wageningen University & Research en twee vooraanstaande WUR-wetenschappers, professor Imke de Boer en professor Martin van Ittersum. Ze presenteren de vijf stappen die nodig zijn om een overgang van een lineair naar een circulair voedselsysteem mogelijk te maken.

Meer informatie en aanmelden

Mansholtlezing 2018

De Mansholtlezingen, vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt, worden door Wageningen University & Research georganiseerd om Europees beleid en thema's in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) te bespreken.

Mansholtlezing 2018
Organisator Wageningen University & Research
Datum wo 19 september 2018 14:00 tot 17:00
Locatie Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1 - 1000 Brussel