Dümmen Orange start bouw Breeding Technology Centre

Dümmen Orange in De Lier,  veredelaar en producent van uitgangsmateriaal, heeft een start gemaakt met de bouw van een nieuw Breeding Technology Centre (BTC) voor onderzoek in de sierteelt. Met dit centrum bundelt Dümmen Orange haar faciliteiten (laboratoria en kantoren) op technologisch gebied waarmee veredelings- en selectieprocessen versneld worden.

Beeld: ©Dümmen Orange

Het nieuwe Breeding Technology Centre wordt volgens Dümmen Orange het grootste laboratorium voor sierteeltonderzoek ter wereld. Het laboratorium telt drie verdiepingen met een totale oppervlakte van 4.000 m² en biedt faciliteiten voor onderzoekers en amanuenses op het gebied van fytopathologie, genetica, genomica en plantenfysiologie. Het onderzoeksprogramma richt zich op eigenschappen die een toegevoegde waarde bieden aan de keten, zoals meer resistentie, verbeterde houdbaarheid en hogere opbrengsten.

De bouw van het Breeding Technology Centre in De Lier ziet Dümmen Orange als een belangrijke volgende stap productinnovatie te versnellen en uit te breiden.