Mondial de la Bière 29 juni - 1 juli 2018, Parijs

Op 29 juni t/m 1 juli a.s. wordt in Parijs de 2e editie van de Mondial de la Bière gehouden: een trefpunt van bierbrouwers - focus op ambachtelijk bier - en hun (potentiële) afnemers. Mondial de la Bière is een b2b evenement, tevens een consumentenbeurs. Ierland is dit jaar gastland. Het evenement kan een ingang betekenen voor nieuwkomers op de Franse markt.

Interesse voor de Franse biermarkt en dan met name voor de ambachtelijke biermarkt ?

Bezoek dan - of neem deel aan - de 2e editie van de Mondial de la Bière, een evenement dat op 29 juni t/m 1 juli a.s. in Parijs wordt gehouden.

Mondial de la Bière wordt georganiseerd door de beursorganisatie OMNIVORE/GL EVENTS en is een combinatie van een professionele/b2b meeting en een consumentenbeurs. De exposant mag tijdens het evenement zijn product ook verkopen. Inschrijven kan nog.

Tijdens Mondial de la Bière vinden verder een internationaal bier concours en master classes plaats. Het evenement wordt bezocht door zo’n 100 gespecialiseerde journalisten en biedt dus veel exposure richting media/pers.

Mondial de la Bière 2018 telt (ten minste) 120 Franse en buitenlandse exposanten die in totaal zo'n 500 biersoorten vertegenwoordigen. Ierland is dit jaar gastland. Frankrijk is een groeimarkt voor ambachtelijke bier. De markt vertoonde in 2016 een toename van +5% (detailhandel).

Hoewel Frankrijk een groot producent is van brouwersgerst en mout en zelfs in de EU de grootste mout-exporteur is, neemt Frankrijk slechts de 8e plaats in als producent van bier in de EU. Frankrijk importeert in toenemende mate uit België, Duitsland en Nederland.

Het aantal microbrouwerijen heeft zich in Frankrijk in de laatste 5 jaar verdubbeld tot een totaal van 1250. DE totaalconsumptie bedraagt bijna 21 miljoen hl. – gemiddeld drinkt de Fransman 30 liter/jaar bier, maar de consumptie van premium, speciaal bier, specialiteiten en alcoholvrij bier laat een duidelijk stijgende lijn zien.

Mondial de la Bière kan voor u een ingang betekenen op de Franse markt.

Meer informatie:

  • bekijk bijgaande brochures (flyer van evenement; flyer van het bier concours)
  • Contactpersonen bij OMNIVORE:

. Diane Bertrand (diane.bertrand@omnivore.fr )

. Romain Raimbault (romain.raimbault@omnivore.fr )

Twitter : @Mbiereparis