Oproep aan ondernemers, Voedselzekerheid in Sub-Sahara Afrika

Small Business Innovation Research (SBIR) is opzoek naar Nederlandse ondernemers die zich willen in zetten voor voedselzekerheid in Sub-Sahara Afrika.

De Nederlandse overheid wil bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen in Sub-Sahara Afrika. Daarvoor zijn nieuwe technieken, producten en diensten nodig. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dagen u uit om deze innovaties te ontwikkelen! De uitdaging richt zich op een tiental landen in Sub-Sahara Afrika. Nederland financiert in elk van deze landen programma’s om de voedselzekerheid te vergroten. De programma’s pakken één of meer van de volgende hoofdproblemen aan:

  • Onvoldoende primaire productie
  • Onvoldoende efficiëntie van verwerking voedselgewassen
  • Slechte coördinatie binnen de waardeketen

De Nederlandse overheid daagt ondernemers uit om een techniek, product of dienst te ontwikkelen waarmee commerciële kleine- en middelgrote boeren een specifiek onderdeel van deze problemen oplossen. Met deze oplossing kan ook het armste deel van de bevolking haar voedselzekerheid vergroten.

Wilt u als ondernemer bijdragen aan voedselzekerheid voor de allerarmsten in Sub-Sahara Afrika? Dien dan uw voorstel in voor het ontwikkelen van een innovatieve techniek, product of dienst die boeren in Sub-Sahara Afrika kunnen gebruiken om voedselgewassen beter te produceren of te verwerken.

Meer informatie is te vinden op de website van RVO, via deze link