5 Nederlandse bedrijven op Holland Paviljoen tijdens Speciality & Fine Food Fair 2019

Van 1 t/m 3 september 2019 zal in het Olympia Exhibition Centre in Londen de 20e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaatsvinden. Op deze beurs krijgen winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren de kans om kennis te maken met meer dan 700 producenten en leveranciers van ambachtelijke producten. Het landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in London organiseert dit jaar opnieuw een Holland Paviljoen op deze beurs, met 5 Nederlandse bedrijven die zich willen profileren op de Britse markt.

Tony’s Chocolonely

Dit is het tweede jaar dat Tony’s Chocolonely een stand heeft op het Holland Paviljoen tijdens de Speciality & Fine Food Fair. Dat de missie van Tony’s Chocolonely, om alle chocolade 100% slaafvrij te maken, ook aanslaat in het VK is wel duidelijk. Een jaar na de introductie op de Britse markt zijn de chocoladerepen al te vinden bij supermarktketens zoals Sainsbury’s, Waitrose, Selfridges en Wholefoods.

https://tonyschocolonely.com

Clusius Dutch Tulip Vodka

Clusius Craft Distillers is een ambachtelijke destilleerderij die vernoemd is naar Carolus Clusius, de wereldberoemde Vlaams-Nederlandse botanist (1526 - 1609). Het was Clusius die de tulp in Nederland introduceerde. Clusius Dutch Tulip Vodka, is wereldwijd de enige drank die uitsluitend gemaakt is van tulpenbollen en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. Clusius Dutch Tulip Vodka is ook finalist in het Pitch Live! 2019 evenement. De winnaar van dit evenement wordt op de laaste dag van de Speciality & Fine Food Fair bekend gemaakt.

https://dutchtulipvodka.com

Gin 1689

In 1689, kort nadat King William III (beter bekend als William of Orange) koning werd van Engeland, maakte hij gin, een traditioneel Nederlands drankje, populair bij het Britse volk. Met Gin 1689, dat met behulp van distilleerderij Herman Jansen in Schiedam wordt gemaakt volgens een 300 jaar oud recept, hopen de makers wederom de Britse markt te veroveren.

https://gin1689.com

Gin Mayo

Gin Mayo is een cocktailsaus die 5% Bobby’s Dry Gin bevat. Gin Mayo is een creatie van restaurant Mossel & Gin in Amsterdam en is in Nederland o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn. Hopelijk is deze veelzijdige saus ook snel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk.

http://www.ginmayo.com

Soof Drinks

Ook Soof Drinks staat voor het tweede jaar op het Holland Paviljoen. De siropen van Soof zijn gemaakt van niets anders dan fruit, groenten en kruiden. Eerder dit jaar werd de siroop van zoete aardappel, kaneel en apple beloond met een ster tijdens de Great Taste Awards in het VK, een goede reden om ook dit jaar weer aanwezig te zijn op de Speciality & Fine Food Fair.

https://soofdrinks.com