Cow-free milk wins Singapore Liveability Challenge 2020
SINGAPORE- Een alternatief voor melk geproduceerd door koeien heeft de 2020-editie van The Liveability Challenge gewonnen. De challenge is een jaarlijkse zoektocht naar oplossingen voor enkele van de grootste problemen waarmee de steden in Zuidoost-Azië worden geconfronteerd en wordt georganiseerd door Eco-Business.
Het innovatieve in een laboratorium gekweekte melkconcept, ontwikkeld door het in Singapore gevestigde biotechnologiebedrijf TurtleTree Labs, werd de winnaar in een veld van zes finalisten uit een veld met meer dan 400 inzendingen uit 60 landen. De celmelk van het bedrijf vermijdt de klimaatimpact en dierenwelzijnsproblemen waarmee de industriële zuivelindustrie van $ 700 miljard wordt geassocieerd.
TurtleTree Labs ontvangt tot S $ 1 miljoen (US $ 734.000) aan financiering voor hun project van de financier van The Liveability Challenge, Temasek Foundation, de filantropische tak van overheidsinvesteringsmaatschappij Temasek.
Producten op celbasis zijn zeer geschikt voor een dichtbevolkte stedelijke omgeving zoals Singapore. Het is TurtleTree Labs gelukt om het product op te schalen en het prijsconcurrerend te maken.
De thema's van de Challenge van dit jaar, die werd georganiseerd door investeringsmaatschappij Circulaire economie Closed Loop Partners, waren voedselproductie in de stad, circulaire verpakking en koolstofarm maken.
Naast het winnende concept waren een plantaardige melk gemaakt van Bambara-aardnoten, celgebaseerde zeevruchten, eiwitten gemaakt van gefermenteerd methaan, verpakkingsfolie en kleding gemaakt van melkafval, en een vervanging voor plastic folie gemaakt van schaaldieren schelpen, de overige kandidaten.