Frankrijk: SIAL-beurs voor innovatie in de levensmiddelensector, van 19 tot 23 oktober in Parijs

Al ruim 60 jaar verenigt SIAL Paris professionals van over de hele wereld om de laatste ontwikkelingen in de foodindustrie te bespreken. Als een traditionele ontmoetingsplaats en netwerkevenement, ondersteunt SIAL bedrijven bij het delen van kennis, het opdoen van nieuwe inzichten en het creëren van waardevolle connecties.

SIAL

Groots voedingsindustrie netwerk

Beeld: SIAL Paris

SIAL Paris in het kort

Met naar verwachting meer dan 265.000 bezoekers waarvan 85% internationale bezoekers uit meer dan 200 landen, is SIAL Parijs klaar om vertegenwoordigers van distributie, import-export, catering, dienstverlening en voedselverwerkingsbedrijven te verwelkomen. In totaal 7.500 exposanten uit 130 landen zullen meer dan 400.000 voedingsproducten tentoonstellen.

Top Buyer program

SIAL geeft met een “top buyer” programma speciale aandacht aan topinkopers en belangrijke besluitvormers in de voedingsmiddelenindustrie die zich kunnen inschrijven via: Top buyers programme (sialparis.com)  

Nieuwe programma onderdelen in 2024

SIAL Summits

Voor de eerste keer dit jaar organiseert de vakbeurs zogenaamde Summits: internationaal gerenommeerde sprekers en inspirerende toekomstgerichte content gericht op concrete oplossingen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld

  • Afrika,
  • Deeptech en AI,
  • toeleveringsketens
  • en MVO.

SIAL For Change

Ter ere van de 60e verjaardag van SIAL Paris wordt de SIAL For Change-competitie gelanceerd, die toonaangevende MVO-strategieën promoot en collectieve acties stimuleert. Dat alles met een positieve kijk op verandering. Deze prijs bekroont exposanten niet alleen voor hun producten en innovaties, maar ook voor hun algehele benadering van duurzaamheid. Naast producten en innovaties richt deze award zich op de algehele aanpak van de exposanten, die hun betrokkenheid aan de hand van een speciaal deelnamedossier moeten aantonen (beschikbaar op de website van de SIAL Paris). De winnaars worden geëerd tijdens een feestelijke ceremonie op de beurs en worden uitgelicht in een speciale tour, waardoor zij erkenning krijgen voor hun vooruitstrevende initiatieven.

Beeld: SIAL Paris

SIAL Innovation

De SIAL Innovation is dé wereldwijde hub voor foodinnovatie, georganiseerd in samenwerking met adviesburo Protéines XTC. Elke twee jaar worden duizenden inzendingen geanalyseerd van exposanten van de vakbeurs, resulterend in een selectie van top innovaties met twintig speciale awards per sector (zuivelproducten, seafood, diepvriesproducten, foodservice, etc.).

Deze editie van 2024 introduceert SIAL 4 nieuwe speciale prijzen:

  1. de 60th Anniversary Award voor de ultieme innovatie onder alle winnaars,
  2. de Top 3 Countries Award voor de meest innovatieve landen,
  3. de Africa Award
  4. en de Concept Award voor innovaties die nog in de kinderschoenen staan.

Meedingen naar een SIAL innovatie prijs?

Aanvragen voor deelname aan SIAL Paris Innovation kunnen worden ingediend t/m 30 augustus 2024. Ga voor meer informatie naar SIAL Paris Innovation.

De prijsuitreiking van de SIAL Innovation Grand Prizes Bronze, Silver en Gold zal een hoogtepunt van de beurs zijn! Noteer zaterdag 19 oktober 2024, van 16.00 tot 18.00 uur, op het SIAL Talks podium alvast in uw agenda.

Voor het eerst kunnen bezoekers van de beurs producten uit de SIAL Innovation selectie proeven in een nieuwe ruimte: SIAL Taste.

Beeld: SIAL Paris

SIAL Startup

Na het succes van de eerste editie in 2022, breidt SIAL Startup uit met een grotere beursruimte voor startups om de opkomende jonge talenten in de wereld van foodtech te verwelkomen, die de toekomst van ons voedsel opnieuw vormgeven.

De SIAL Paris biedt startups de kans om hun projecten te presenteren op het SIAL Pitch-podium, midden in de SIAL Startup beurszone.

Dit helpt startups investeerders aan te trekken, hun activiteiten te bevorderen en hun groeipotentieel te tonen.

Dit jaar zullen voor het eerst ook projecten in de ontwikkelingsfase te zien zijn op de SIAL Startup.

Beeld: Business France

International business meetings

Business France organiseert samen met Enterprise Europe Network en diverse Franse partners on-site business meetings tijdens de SIAL.  Inschrijven voor deze matchmaking sessies is mogelijk tot 4 oktober 2024: Business Meetings SIAL Paris 2024 - Home (b2match.io)

Nederland op de SIAL Paris 2024

Ongeveer 150 Nederlandse bedrijven zijn aanwezig op de SIAL, waaronder in een Holland Paviljoen georganiseerd door Gielissen. Hier vindt u de exposantenlijst met de Nederlandse deelnemers.

Promosalons Nederland staat ter beschikking om u verder te helpen met uw individuele beursdeelname als exposant of bezoeker aan SIAL Paris.

Report Proteins France 2024
Beeld: ©PAR-LNV

Ondersteuning bij zakendoen in Frankrijk

Vanuit de Nederlandse ambassade kunnen wij u als landbouwteam ondersteunen.  Wij houden vinger aan de pols van de ontwikkelingen op de Franse agrofood markt en schrijven hier regelmatig over.

Plantaardige en alternatieve eiwitten

De Franse plantaardige- en alternatieve eiwitsector blijft groeien.  De Nederlandse ambassade in Frankrijk heeft een studie laten maken die aangeeft hoe de innovatiesamenwerking tussen Frankrijk en Nederland kan worden uitgebreid en op welke specifieke onderwerpen we kunnen samenwerken. 

Als vervolg op de lancering van dit rapport, organiseerde RVO in samenwerking met het LNV-team Parijs een kennis- en technologie innovatiemissie alternatieve eiwitten naar de regio Noord-Frankrijk én Parijs in april 2024. Deze missie richtte zich op Nederlandse bedrijven en onderzoekers die samen met Franse partners willen werken aan onderzoek en productontwikkeling rond alternatieve eiwitten (e.g. plantaardig, fermentatie) met focus op plantaardige eiwitten voor vlees- en/of zuivelvervangers. 

Er is veel animo vanuit Frankrijk èn vanuit Nederland om verder samen te werken op deze onderwerpen en in het kader van het Innovatiepact tussen beide landen zal hieraan nu verder vormgegeven worden.

Een netwerk in Frankrijk tot uw beschikking

Samen met het hele economische cluster en ons netwerk staan wij tot uw beschikking voor uw vragen over de Franse markt en het zakendoen in Frankrijk.

Wij kijken ernaar uit de diverse Nederlandse exposanten en bezoekende bedrijven te ontmoeten op de beurs!

  • Wilt u het rapport over de Franse plantaardige- en alternatieve eiwitsector ontvangen?
  • Wilt u uitgenodigd worden voor een drankje gedurende een netwerkbijeenkomst?
  • Wit u een afspraak maken voor een gesprek ter plekke op de beurs in Parijs?

Laat het ons graag weten. U kunt ons bereiken via: par-lnv@minbuza.nl of per telefoon: +33 (0)140623353.