Festival Omnivore Parijs: groot succes voor Nederlandse gastronomie!

Op 10, 11 en 12 maart had Nederland de eer om gastland te zijn op Omnivore Festival in hartje Parijs, in het land van de gastronomie. Hier hebben wij Nederlandse kwaliteitsproducten onder de aandacht kunnen brengen van Franse chefs en foodies.

Beeld: Bart Koetsier
Hapjes van kalfsvlees en haring in Village Pays-Bas

Tempting and Surprising, Naturally Dutch!

Omnivore Festival zet de nieuwe keuken in het middelpunt van de aandacht. Verscheidene workshops waren te volgen voor het aanwezige publiek. Onder andere Nederlandse chefs, een kaasexpert, worstenmakers en bartenders deelden hun expertise in deze Franse culinaire omgeving. Zij maakten veel indruk door hun vakmanschap, creativiteit en producten van eigen bodem.

Beeld: Bart Koetsier
Kaasdemonstratie door Marike van der Werff (Abraham Kef, Amsterdam)

Deze aangelegenheid heeft onderstreept dat wij trots kunnen zijn op de Nederlandse gastronomische cultuur. Meer gastronomisch talent is terug te lezen in het speciaal voor Festival Omnivore uitgegeven magazine 'naturally dutch! tempting & surprising'. U kunt een of meerdere exemplaren aanvragen bij het Landbouwbureau Parijs (claire-vander.wal@minbuza.nl).

Hieronder een sfeerimpressie van een geslaagd gastronomisch festival...

Beeld: Bart Koetsier
'Koppert Cress', Pascale Barrué
Beeld: Bart Koetsier
Chef 'Van Drie Group', David Veenstra
Beeld: Bart Koetsier
Nederlands Visbureau laat haring 'nieuwe stijl' proeven
Beeld: Bart Koetsier
Chaud Devant toont hippe kokskleding
Beeld: Bart Koetsier
Demonstratie van Edwin Vinke ('De Kromme Watergang') in Village Pays-Bas
Beeld: Bart Koetsier
Chef Thijs Meliefste uitgenodigd door Omnivore voor demonstratie Grande Scène
Beeld: Landbouwbureau/LV
Joris Bijdendijk kookt op Grande Scène
Beeld: Landbouwbureau/LV
Luc Dubanchet (directeur/oprichter Omnivore) bedankt tijdens pop-up dinner de drie NL top-chefs Syrco Bakker (Pure C), Thijs Meliefste (Restaurant Meliefste) en Joris Bijdendijk (Rijks)
Beeld: Landbouwbureau/LV
Applaus door gasten pop-up dinner aan chefs Joris, Thijs en Syrco