Internationale vakbeurs food-processing CFIA te Rennes - meer weten over de FR voedingsindustrie?

Van 12 t/m 14 maart a.s. vindt de internationale vakbeurs voor food-processing, CFIA, plaats te Rennes.

CFIA wordt jaarlijks gehouden en altijd in Rennes. CFIA 2019 is de 23ste editie. Focus van de beurs is innovatie op het vlak van equipment/machines, ingrediënten en halffabricaten en verpakkingen/conditioning. Rennes is de hoofdstad van regio Bretagne en centraal gelegen in ’Le Grand Ouest’. Regio Bretagne is het grootste concentratiegebied van de Franse voedingsindustrie. Deze sector in Bretagne is goed voor een jaaromzet van 19 miljard euro, gevolgd door de regio Pays de la Loire. CFIA 2019 telt 1600 exposanten en 150 nieuwe producten. Nederland is aanwezig met 20 exposanten.

*B2b matchmaking evenement:

Interesse voor een bezoek? U kunt zich nog aanmelden voor de b2b matchmaking evenement die door het EEN netwerk (Europe Enterprise Network) georganiseerd wordt: klik hier

Deadline: 11 maart a.s.

Met inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld de beurs, het programma en de locatie kunt u contact opnemen met:

Annemarie Destree
E: Annemarie.Destree@rvo.nl
T: 06 290 34 590

*Food Heroes Awards

(zie ook apart artikel hierover op AgroBerichten Buitenland):

Op 14 maart a.s., tijdens de internationale vakbeurs CFIA EXPO 2019 te Rennes, zal Eurocommissaris Andriukaitis van Volksgezondheid en Voedselveiligheid de innovatieprijzen ‘Food Heroes Awards’ (food waste solutions collected!) uitreiken! Dit betekent één winnaar in elk van de 3 categorieën en een selectie uit een totaal van 9 finalisten ofwel 3 finalisten per categorie.

De 3 categorieën zijn: visserij – groenten en fruit – mannelijke dieren.

Neem deel aan de stemmodule voor de 9 finalisten! Deelnemen kan nog tot en met 13 maart a.s. via klik hier!

Meer informatie over CFIA: klik hier

Enkele facts & figures over de Franse voedingsindustrie:

Frankrijk telt circa 17.647 voedingsindustrieën met een totale omzet van 180 miljard euro en staat hiermee, na Duitsland, op de 2e plaats in de EU. Deze branche geeft werk aan 383.399 werknemers. De grootste concentratiegebieden zijn Bretagne en Pays de la Loire. De voornaamste sectoren, naar jaaromzet, zijn, in afnemende orde: vleesindustrie, drankenindustrie en zuivelindustrie.

De Franse voedingsindustrie heeft nauwe aandacht voor FoodTech start ups en zal deze, volgens vakblad Agra Alimentation, in toenemende mate ‘integreren’.

De voedingsindustrie wordt gebundeld in een koepelorganisatie: ANIA (klik hier )

*U bent leverancier van toeleverend materiaal aan de voedingsindustrie en in het bijzonder op zoek naar:

  • De Franse zuivelindustrie (top 50)
  • de Franse pluimveevlees verwerkende industrie (top 30)
  • de Franse visverwerkende industrie
  • de Franse groenten en fruit verwerkende industrie

Landbouwbureau Parijs kan u helpen aan genoemde overzichten. Stuur hiervoor een mail aan: PAR-LNV@minbuza.nl

*Meer informatie:

  • Inkijkje in de structuur van de voedselindustrieën per regio: klik hier
  • Panorama (ENG) van de Franse voedselindustrie 2018 (zie onderaan)
  • Overzicht van Franse vakbladen ‘food’ (zie onderaan)