SIAL 2018, internationale foodvakbeurs, Parijs - 21-25 oktober: inschrijven voor deelname aan Holland paviljoens kan nog!

SIAL Parijs is, met ruim 7200 exposanten, de grootste food vakbeurs ter wereld. Gielissen Exhibitions organiseert Holland paviljoens in de diverse producthallen voor collectieve bedrijfsdeelname. Interesse? Inschrijven kan nog!

SIAL Paris is met ruim 7200 exposanten de grootste foodvakbeurs ter wereld. Chefs, restauranthouders en inkopers uit de foodservicebranche komen elke twee jaar naar de SIAL om kennis te nemen van nieuwe producten en food trends wereldwijd. De teller voor SIAL 2018 staat nu al op 7.200 exposanten, afkomstig uit alle delen van de wereld.

Enkele facts & figures:

  • elke 2 jaar
  • ruim 160.000 bezoekers uit 194 landen
  • 70% is internationaal d.w.z. afkomstig van buiten Frankrijk
  • 82% is decision maker
  • meer dan 7.000 exposanten uit 109 landen
  • 85% is internationaal  
  • 21 sectoren 

Holland-paviljoens op SIAL, georganiseerd door Gielisssen Exhibitions:

Vanouds zijn Nederlandse bedrijven sterk vertegenwoordigd op SIAL. In 2016 hebben 55 bedrijven via Dutch Pavilions deelgenomen. In totaal waren bijna 200 NL exposanten op SIAL 2016 aanwezig!

In 2018 worden tenminste 5 sectoren Dutch Pavilions georganiseerd. De vertrouwde locaties in hal 2 en 6 zijn al definitief vastgelegd. Dutch Pavilions maakt het eenvoudiger en toegankelijker om aan SIAL deel te nemen.

Registratie: lees verder/info over registratie (link naar Gielissen Exhibitions)

Enkele nieuwe ontwikkelingen op SIAL 2018

  • Alternative Food Forum: een aparte beursruimte, gewijd aan: gezonde voeding, alternatieve producten,  superfoods, ‘clean label’, duurzame milieu/natuurvriendelijke foodproducten, respect voor dierenwelzijn. Met conferentieprogramma en roundtable meetings.
  • Future Lab: laboratorium van de toekomst (#SIALFUTURELAB en #SIALFOODLAB) : presentatie van nieuwe producten en trends. Presentatie van van Europese start-ups. Focus op foodinnovatie (alternatieve eiwitten), digitalisering, gevolgen van K.I. op voedingspatronen...).
  • Rising start-ups space  (#SIALRisingStartup ) met focus ‘food of the future’: hier zullen ook de Ecotrophelia innovatieprijzen voor innovatieve voedingsmiddelen worden bekend gemaakt. In de jury zit o.a. een vertegenwoordiger van de NL incubator StartLife.
  • SIAL Virtual Reality, georganiseerd i.s.m. Laval Vitual/EasyCom. Virtuele reis door de voedingsmiddelensector met toelichting hoe moderne technologieën het voedingspatroon van consumenten zullen gaan beïnvloeden.
  • Denk verder aan een gratis abonnement op de informatieve Newsletter van SIAL (via website)!

Meer informatie over SIAL 2018 en relevante, informatieve websites van FR food vakbladen en professionele organisaties (Lineaires, LSA, BioLineaires), ANIA (Federatie van de FR voedingsmiddelenindustrie), Promosalons Nederland (FR promotieorganisatie in NL m.b.t. FR vakbeurzen; met persbericht SIAL): zie hieronder: