Aanmelden voor de handelsmissie alternatieve eiwitten naar Shanghai en Shenzhen, China kan vanaf nu!

Bent u actief in de alternatieve eiwitsector? En bent u benieuwd naar de handelskansen in de Chinese markt? Ga dan mee met de handelsmissie naar Shanghai en Shenzhen! We bezoeken tijdens de missie ook de FHC Shanghai Global Food Trade Show. Aanmelden voor de handelsmissie kan tot en met 30 september via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Beeld: ©B. Magnenat

In een marktstudie, gedaan naar de alternatieve eiwitsector in China uit 2023, werd de Chinese markt voor plantaardige eiwitvoeding geschat op € 10,7 miljard, met een jaarlijkse groei van 14,1% (2019-2023). De sector ontwikkelt zich onder meer door een verbetering van het eetpartoon en bewustzijn over de gezondheid, duurzame ontwikkeling van het landbouwsysteem en zorgen over de voedselveiligheid. 

Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, die u tijdens de handelsmissie kunt verkennen. Ook biedt de missie de kans om uw netwerk te verbreden, door middel van onder andere matchmaking. netwerkmomenten en bedrijfsbezoeken. Het precieze missieprogramma is nog in ontwikkeling en zal ook worden afgestemd op de wensen van de deelnemers.