Blik op Wallonië, marktrapport

Ici on parle le français. Et alors?!  Onbekend maakt onbemind. Laat Wallonië zeker niet links liggen bij het uitstippelen van uw exportplannen!

In veel gevallen gaan bedrijven die in België zaken willen doen zich in eerste instantie richten op Vlaanderen. Het noordelijk deel van België is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland en bovendien spreekt men er ook Nederlands. Toch kan ook Wallonië een interessante markt zijn voor het Nederlands bedrijfsleven.

Op het terrein van de agrofood zijn er bijvoorbeeeld kansen op het gebied van procesoptimalisatie. Tevens heeft Wallonië behoefte aan antwoorden die het duurzaamheidsvraagstuk beantwoorden maar evengoed is men op zoek naar oplossingen voor wat betreft productverbetering (smaak, kwaliteit, veiligheid...).

Om de mogelijkheden in het zuidelijke deel van België in kaart te brengen liet het landbouwbureau een marktstudie uitvoeren. Deze studie heeft een aantal duidelijke kansen aan het licht gebracht. Heeft u interesse in dit document? Stuur even een mail naar bru-lnv@minbuza.nl dan sturen wij u het markrapport graag toe.