15 augustus Copenhagen Cooking 2025 in Kopenhagen, Denemarken
Activiteitendata
- -
- Kødbyen / Meatpacking District in Kopenhagen
Dit gebied ligt tussen Centraal station en winkelcentrum Fisketorvet (Station Dybbelsbro) en is goed te bereiken per openbaar vervoer, per fiets of te voet.
Copenhagen Cooking is een voedselfestival in Kopenhagen waar de liefde voor eten, seizoenproducten en kwaliteit door elkaar heen lopen. Dit festival biedt bezoekers de perfecte kans om het beste van de nieuwe Scandinavische keuken te proeven.
In 2024 werd dit festival voor de 20e keer gehouden, dit maal in samenwerking met de gastronomie uit Vlaanderen.
Copenhagen Cooking profileert de Deense gastronomie: de eetcultuur, de Scandinavische keuken en diverse spelers op het gastronomische podium.
Traditioneel wordt er ieder jaar een groente “gevierd’ en dit jaar is het de ui.
De bescheiden ui is een echte keukenheld, die smaak, diepte en tranen (van vreugde) brengt. We krijgen ook gezelschap van onze Franse vrienden uit de Provence! Er zal een een culinaire brug geslagen worden tussen het Noorden en het Zuiden van Frankrijk, en we beloven onvergetelijke smaken die zowel de zon van het Zuiden als de scherpte van het Noorden uitstralen, aldus de organisatoren.
Het programma is onderverdeeld in verschillende categorieën die gastronomische ervaringen en kennis bieden. Het omvat een groot aantal evenementen, waaronder kraampjes op straat en pop-up keukens in de metro, terwijl andere evenementen een kans bieden om te zien wat er achter de schermen gebeurt of zelf soms chef-koks te ontmoeten.
Meer informatie is te vinden op de website Copenhagen Cooking | 15. - 24. august 2025 of via de landbouwafdeling van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen(voor de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden) van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen, het emailadres is kop-lnv@minbuza.nl