07 november MAPP-conferentie over alternatieve eiwitten in Aarhus, Denemarken: “Alternative Food Proteins and the Consumer - Should I Eat or Should I Go?”

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Agro Food Park, Aarhus

Agro Food Park 15
Aarhus

Deze conferentie heeft het als thema “alternatieve eiwitten”; alternatieve voedseleiwitten staan op de voorgrond in hedendaagse discussies over klimaatverandering en het opzetten van duurzame voedselsystemen.
De voertaal is Engels, de deadline voor aanmelden is 20 oktober 2024.

Beeld: ©MAPP

De integratie van diverse alternatieve eiwitbronnen, te denken aan eiwitten op basis van planten, insecten, zeewater of microbieel geproduceerde eiwitten, mogelijkheden om de ecologische voetafdruk van diëten te verkleinen, ethisch verantwoord dierenwelzijn te ondersteunen en de voedselzekerheid te vergroten. Het succes van deze innovatieve voedingsbronnen hangt echter af van de acceptatie door de consument, die beïnvloed wordt door factoren als smaakvoorkeuren, culturele normen en de duidelijkheid van de communicatie. Een cruciale vraag blijft: Hoe kunnen alternatieve voedseleiwitten een hoofdbestanddeel worden van het dieet van de consument en welke strategieën kunnen zorgen voor een succesvolle integratie in de markt?

Deze MAPP-conferentie wordt georganiseerd in samenwerking met Food and Bio Cluster Denmark en Agro Food Park, initieert een boeiend debat over de vraag of we de toekomst in moeten 'eten' met alternatieve eiwitten of moeten 'gaan' met bestaande tradities, aldus de organisatoren. Tijdens de conferentie worden consumenteninzichten uit de industrie, onderzoek en beleidsmakers belicht en strategieën aangereikt om alternatieve voedseleiwitten effectief te integreren in het dagelijks leven van consumenten.
 

Beeld: ©Pixabay.com

Meer informatie is te vinden via de link https://mgmt.au.dk/mapp/events/mappconference of via de landbouwafdeling (voor de landen Denemarken, Noorwegen en Zweden) van de Nederlandse Ambassade te Kopenhagen, het emailadres is kop-lnv@minbuza.nl