15 oktober Belgische première van de Nederlandse agroforestryfilm "Bomen op mijn land"

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd
  • Locatie ILVO, Caritasstraat 39, 9090 Melle

Op 15 oktober 2024 vindt tijdens een Vlaamse studiedag over agroforestry de Belgische première van de Nederlandse filmproductie  “Bomen op mijn land” plaats. Zowel voor als na de filmvertoning is er gelegenheid tot netwerken.

De Nederlandse filmregisseur Joris van der Kamp ging in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) met zijn camera op pad om pioniers op het gebied van agroforestry in België en Noord-Frankrijk te volgen. Gedurende vier seizoenen documenteerde hij hoe robuuste productieve landbouwsystemen kunnen bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, voedselzekerheid en een betere levenskwaliteit.  De film schetst een levendig portret van deze bijzondere boerenfamilies die elk op hun eigen manier de principes van agroforestry toepassen om zo hun steentje bij te dragen aan de landbouwtransitie.

Joris van der Kamp en een van de hoofdrolspelers uit de film, de Vlaamse agroforestryboer Diderik Claerebout, zullen bij deze Belgische filmpremière aanwezig zijn. 

Deelname aan de filmvertoning is gratis, maar verloopt via de aanmelding voor de studiedag agroforestry via deze link.

Benieuwd naar de film? Bekijk hier alvast de trailer!

Deze Belgische premièrevertoning is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nederlandse Ambassade in België, ILVO en Future Farmers Film Productions.